Logged In Members Do Not See Ads

Land Surveyor Jobs Available

 

We are having a problem with a robotic total station.

It appears that the point stored is not actually where the prism is at but at a location whose position varies from the true location.  Sometimes the shot taken on the curb appears 0.5 feet into the roadway.  Other times the location appears behind the curb.  We have had this occur with two different robots, ( Focus30 and a Trimble S5).  We were using the same data collector so that is one area that may be where the problem exists.

 

Has anyone had a problem with a data collector "lagging" behind where a shot is actually taken?

 

THanks

-Kevin in NJ

You need to be a member of Land Surveyors United - Global Surveying Community to add thoughts!

Join Land Surveyors United - Global Surveying Community

Votes: 0
Email me when people reply –

Answer As your Facebook Page

Latest Discussions by Category

🔎

You are not logged in

 

Land Surveyor Community Forum

Most land surveying related topics are evergreen - meaning the topics of discussion are many times timeless.  If you have a question regarding Land Surveying in general, this is the place to ask your questions.    

Add Discussion

Global Forums

Hey there!
It looks like you are enjoying the community content.

That's nice! Please don't forget to mention us if you use what you just copied on your website. Help strenthen the community by linking back to us!


Thank you very much! Have a nice day! :)

Ok. Don't bother me again, for this session.